Άγιον Όρος

eνα ιερo καταφyγιο πνευματικoτητας και γαλhνης

cosmos transfer

Ημερήσια Εκδρομή

στο Άγιον Όρος

Απόσταση Θεσσαλονίκη Άγιο Όρος: Δύο ώρες από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η Ουρανούπολη, είναι η πύλη προς την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αθωνικής Πολιτείας.

Μεταφορά με Ταξί στην Ουρανούπολη και περίπλους του Αγίου Όρους με καράβι.

Η οργάνωση του ταξιδιού σας σε ένα μέρος που θα επισκεφτείτε για πρώτη φορά μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν έχετε υπολογίσει τις μεταφορές σας από και προς τον τελικό προορισμό. Η Cosmos Transfer είναι εδώ για εσάς. Μπορείτε εύκολα να κλείσετε το ταξί ή van που θα σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο σας με άνεση και ασφάλεια.

Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς Ουρανούπολη και περιήγηση του Αγίου Όρους με καράβι.

Αφού φτάσετε στην Θεσσαλονίκη αεροπορικώς το ιδιωτικό σας ταξί ή βαν θα περιμένει για να σας μεταφέρει από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στην Ουρανούπολη, όπου σας περιμένει να ολοκληρώσετε τον περίπλου του Αγίου Όρους.

Απόσταση Θεσσαλονίκη - Ουρανούπολη

Η Ουρανούπολη βρίσκεται 120 χλμ από την Θεσσαλονίκη. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης φτάνουμε με Taxi ή Van σε δύο ώρες.

Περιβόλι της Παναγιάς

Το Άγιο Όρος, ένα μαγευτικό καταφύγιο σκαρφαλωμένο στην ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής, είναι ένα καταφύγιο πνευματικότητας και γαλήνης που αιχμαλωτίζει τις καρδιές των προσκυνητών και των ταξιδιωτών για αιώνες. Εκεί που ο χρόνος σταματά. Αισθήματα και παραισθήσεις. Εδώ το θείο, συναντά το εγκόσμιο. Ένας κόσμος διαφορετικός. Ένας κόσμος «άβατος. Ονομάζεται και το «Περιβόλι της Παναγιάς», καθώς η λαϊκή δοξασία θέλει τον Υιό του Θεού να χαρίζει αυτήν την εκπληκτικής ομορφιάς γη στη μητέρα του.

Δραστηριότητες

Όπως είναι γνωστό, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στο Άγιο Όρος. Γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος, ιδανική για οικογένειες, ώστε να θαυμάσετε την μοναδική θέα των μοναστηριών από μια κοντινή απόσταση.

Πληροφορίες εκδρομής

Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, φιλοξενεί 20 αρχαία μοναστήρια, όπου ορθόδοξοι χριστιανοί μοναχοί ασκούν την πίστη τους μέσα στην εκπληκτική ομορφιά του περιβάλλοντός τους. Το τραχύ, κατάφυτο τοπίο πλαγιάζει με χάρη από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, με αποκορύφωμα τη μαγευτική κορυφή του Αγίου Όρους, που βρίσκεται στα 2.033 μέτρα. Καθώς ο ήλιος ρίχνει τις χρυσές του αποχρώσεις στις μοναστηριακές κατοικίες και τους κατάφυτους από κυπαρίσσια λόφους, το Άγιο Όρος ξεπερνά τα όρια του χρόνου και του χώρου, τυλίγοντας τους επισκέπτες σε μια αύρα Θεϊκής ηρεμίας και ευλάβειας.

Η κάθε εκδρομή έχει έναν βασικό σχεδιασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές σας προτιμήσεις αφού έχει συμφωνηθεί νωρίτερα με το προσωπικό μας.

Η Cosmos Transfer θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας ή το σημείο που θα μας υποδείξετε και θα σας μεταφέρει προς την Ουρανούπολη, όπου επιβιβάζεστε σε καράβι για θαλάσσια ξενάγηση των Μοναστηριών. Σας περιμένουμε για την επιστροφή σας στο σημείο αναχώρησης.

Τα ευρύχωρα, κλιματιζόμενα και σύγχρονα οχήματα μας σας προσφέρουν μία άνετη και ξεκούραστη μεταφορά.

Οι οδηγοί μας είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν.

Εσείς απλά απολαύστε την εκδρομή!

Ο στόλος μας

αποτελείται από νέας τεχνολογίας άνετα και ασφαλή οχήματα.
Οι επαγγελματίες οδηγοί μας είναι εκπαιδευμένοι και έχουν εναρμονιστεί
με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα οδικής ασφάλειας.
Economy Car taxi Thessaloniki

Οικονομικό κλιματιζόμενο όχημα που φιλοξενεί άνετα και με ασφάλεια μέχρι 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους

VIP Car Transfer Thessaloniki.

Πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα που φιλοξενεί άνετα και με ασφάλεια μέχρι 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους

Van Transfer Thessaloniki

Οικονομικό κλιματιζόμενο όχημα τύπου VAN που φιλοξενεί άνετα και με ασφάλεια μέχρι 8 επιβάτες και τις αποσκευές τους

VIP Van Transfer Thessaloniki

Πολυτελές κλιματιζόμενο όχημα τύπου VAN που φιλοξενεί άνετα και με ασφάλεια μέχρι 7 επιβάτες και τις αποσκευές τους

Τι θα δεις

Ουρανούπολη

ο τελευταίος κοσμικός τόπος πριν τη μοναστική πολιτεία:

Η Ουρανούπολη είναι ένα γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριό. Με πλούσια ιστορία, εκπληκτικές παραλίες και τοπία που κόβουν την ανάσα, είναι ένα κρυμμένο στολίδι που περιμένει να εξερευνηθεί.

  1. Πύργος Ουρανούπολης:
    Το πιο εμβληματικό ορόσημο του χωριού, χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Χτισμένος για να προστατεύει την περιοχή από τους πειρατές και τους εισβολείς, φιλοξενεί ένα μικρό μουσείο που παρουσιάζει την τοπική ιστορία, αντικείμενα και τη θρησκευτική τέχνη. Μην χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στην κορυφή για μια πανοραμική θέα του χωριού και της γύρω περιοχής.
  2. Μοναστήρια βυζαντινής εποχής: όπως η Μονή Ζυγού. Αυτά τα ιστορικά μνημεία προσφέρουν μια ματιά στη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
  3. Εκδρομή με πλοίο στο Άγιο Όρος: ως πύλη για τη μοναστική κοινότητα, μια περιήγηση με πλοίο από την Ουρανούπολη είναι απαραίτητη. Οι εκδρομές με σκάφος παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν τα μοναστήρια από το νερό. Αυτές οι περιηγήσεις συχνά περιλαμβάνουν ενημερωτικό σχολιασμό, επιτρέποντάς σας να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τη σημασία του Αγίου Όρους.
  4. Παραλίες: διαθέτει παρθένες αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία Κομίτσα, είναι ένας απομονωμένος παράδεισος.
  5. Επισκεφθείτε το νησί της Αμμουλιανής: μια σύντομη εκδρομή με πλοίο θα σας μεταφέρει στην Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί στην περιοχή. Με τις όμορφες παραλίες αποτελεί ιδανικό προορισμό.

Δημοφιλή σημεία

Ιδιωτική Εκδρομή με οδηγό ΤΑΧΙ και VAN από Θεσσαλονίκη

τιμοκαταλογοσ

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ

* Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά των επιβατών χωρίς επαγγελματία ξεναγό. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητό και ποτό.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την περιήγηση;